Het Feithhuis – K. Koops

 15.00

Boek informatie:
Binding: Paperback
Taal: nl
Beschikbaar: 4-8 werkdagen
ISBN: 9789051792713

   Vergelijk
Artikelnummer: 9789051792713 Categorie:

Beschrijving

Het boek Het Feithhuis van K. Koops is verschenen in 2011.

Twintig jaar geleden startten de fusies in het hoger beroepsonderwijs. Veel kleine instellingen gingen op in multisectorale onderwijsfabrieken. Legers belanghebbenden stortten zich op de voorbereiding daarvan. Ook in Groningen, waar in 1986 de eerste hogeschool in Nederland tot stand kwam, de Rijkshogeschool Groningen, een school die in 1993 opging in de Hanzehogeschool. Volgens sommigen zou deze fusie rampspoed opleveren. Anderen zagen kansen hun stad op de kaart te zetten of ‘universiteitje’ te spelen.

De opbouw van de nieuwe instelling ontspoorde geheel. Vijf jaar later eindigde die in een diepe crisis. Waaraan dat lag? Aan de voorbereiding? Aan een gebrek aan visie of kwaliteit? Werd er een ordinaire machtsstrijd uitgevochten? Of was er iets anders aan de hand?
Achter de schermen probeerde de secretaris de zaken zo goed mogelijk op de rails te houden. Een poging die tot mislukken was gedoemd omdat het werkelijke spel zich aan zijn invloed onttrok. Het Feithhuis is zijn reconstructie van deze geruchtmakende start.

Extra informatie

Binding

Taal

Schrijver