Aanbieding!

Het Boek Der Vaders – Vámos Miklós

 7.90

Boek informatie:
Binding: Other Formats
Taal: nl
Beschikbaar: 3-6 werkdagen
ISBN: 9789025425975

   Vergelijk
Artikelnummer: 9789025425975 Categorie:

Beschrijving

Het boek Het Boek Der Vaders van Vámos Miklós is verschenen in 2008.

Het boek der vaders is een kroniek van twaalf generaties mannen. Iedere eerstgeboren zoon van de familie Czuzcor geeft op zijn beurt Het boek der vaders door, een gehavend portfolio waarin de familie naast alle belangrijke belevenissen verbluffende en onthullende visioenen vastlegt, ieder in de taal en stijl van hun tijd. Zo wordt op een zeer spannende en levendige manier niet alleen een familie in kaart gebracht, maar ook driehonderd jaar Hongarije. Het verhaal begint in 1705 als de Czuczor-drukkersfamilie gedwongen wordt te vluchten nadat het Habsburgse leger de opstand voor Hongaarse onafhankelijkheid onderdrukt heeft. De familieleden houden zich schuil in een grot, maar worden gevonden en allemaal, op de jongste zoon na, gedood. Na deze miraculeuze overleving groeit Kornél Csillag op tot een getalenteerd en rijk man. Zijn zoon ‘herinnert’ zich de schat die zijn grootvader voor zijn dood heeft weten te begraven en gaat ernaar op zoek, terwijl de volgende zoon zich bekeert tot het jodendom om te kunnen trouwen met zijn geliefde. En zo gaat het nageslacht verder en verder, door de Hongaarse Holocaust, de Stalinistische terreur van de jaren vijftig, en uiteindelijk naar Amerika.
Het boek der vaders is inmiddels aan twaalf landen verkocht: Canada, Duitsland, Griekenland, Frankrijk, Nederland, Italië, Israël, Latijns-Amerika, Polen, Servië, Spanje en Engeland.

Miklós Vámos is een van de meest gelezen en gerespecteerde auteurs in zijn thuisland Hongarije. Hij heeft lesgegeven aan Yale University, werkte als Oost-Europa-correspondent voor The Nation, en was adviseur voor de met Oscars bekroonde film Mephisto. Vámos ontving talrijke prijzen voor zijn toneelstukken, scripts, romans en korte verhalen. Van Het boek der vaders – Vamós’ meesterwerk – werden in Hongarije ruim 200.000 exemplaren verkocht.

Extra informatie

Binding

Taal