Gehuwde Dochter – Kester Freriks

 17.50

Boek informatie:
Binding: Paperback
Taal: nl
Beschikbaar: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, morgen in huis
ISBN: 9789054292333

   Vergelijk
Artikelnummer: 9789054292333 Categorie:

Beschrijving

Het boek Gehuwde Dochter van Kester Freriks is verschenen in 2010.

De verjaardag van de eenentwintigjarige Twiske Fleurs is voorbij. Het is de volgende ochtend. Haar vader ruimt de slingers op en de lege flessen. Tussen de cadeaus ontdekt hij een manuscript dat met kleurrijke strikken en linten is versierd. Hij maakt het open en begint te lezen. De feestmuziek klinkt nog in zijn oren. Vanaf de eerste regel verandert zijn leven. Hij ontdekt de geheime, verborgen geschiedenis van zijn dochter. Zij leefde in kraakpanden en was betrokken bij de legendarische ontruiming van De Grote Wetering in 1981. Daarna leidde ze een zwervend bestaan. Jarenlang was zijn dochter onvindbaar. Met haar verjaardag zorgt Twiske Fleurs voor een verrassing voor haar vader.
Kester Freriks was in 1981 getuige van de opstanden in Amsterdam en de gevechten met de politie. Meteen daarop schreef hij de roman Hemelse steden, die hij beschouwt als zijn ‘oerroman’. Voor Gehuwde dochter putte hij uit dit manuscript.
Deze ‘bruidsroman’ is een verrassende, tedere literaire zoektocht naar de liefde tussen vader en dochter en dochter en vader.

Kester Freriks (Jakarta, 1954) schreef een omvangrijk oeuvre van romans, verhalen, poëzie en toneel. Bij Conserve verschenen de romans Madelon – Het verborgen leven van Madelon Székely-Lulofs, Dahlia’s en sneeuw en uiteraard Gehuwde dochter.

Extra informatie

Binding

Taal

Schrijver