Gegrift in het geheugen – C. De Pijper

 24.90

Boek informatie:
Binding: Paperback
Taal: nl
Beschikbaar: 4-8 werkdagen
ISBN: 9789051794830

   Vergelijk
Artikelnummer: 9789051794830 Categorie:

Beschrijving

Het boek Gegrift in het geheugen van C. De Pijper is verschenen in 2011.

Het is niet eenvoudig in enkele regels een leven weer te geven zoals in dit boek beschreven. De auteur neemt u mee naar het begin van de Tweede Wereldoorlog. Het zijn de herinneringen uit een jeugd die gedomineerd wordt door traumatische gebeurtenissen binnen het gezin. Als in 1944 zijn moeder plotseling overlijdt, verandert zijn leven ingrijpend. Kort na de oorlog wordt bij hem de ‘gevreesde ziekte’ tbc ontdekt. Het is het begin van een jarenlang gevecht tegen een slopende ziekte die hij soms dreigt te verliezen. Enkele malen wordt hij genezen verklaard en komt hij in een huis zonder verzorging en zonder liefde met voor hem rampzalige gevolgen.
Het is het verhaal van een verloren jeugd en de uitzichtloosheid van een ziekte waarvan genezing zich niet laat uitdrukken in weken of maanden, maar in jaren. Toch behoudt hij zijn soms onverklaarbare optimisme, hopend op een wonder. Maar er zijn ook momenten waarop hij verlangt naar de dood. Dan zijn er de altijd aanwezige opgefokte seksuele gevoelens door het jarenlang ‘opgesloten’ zitten in een mannengemeenschap.
Als hij uiteindelijk, mede door nieuwe medicijnen genezen, ontslagen wordt, komt hij in een maatschappij terecht die niets moet hebben van ex-tbc-patiënten. Relaties lopen stuk om zijn ‘besmette’ verleden. Totdat hij een meisje ontmoet die hem accepteert zoals hij is. Ze bouwen samen een toekomst op, met vallen en opstaan.
Na gestopt te zijn met werken steken al snel de traumatische herinneringen de kop weer op, totdat ze zo onbeheersbaar worden dat hij professionele hulp aanvaardt. Hij krijgt de opdracht om alles wat hij zich herinnert vanaf zijn vroegste jeugd op te schrijven. Zo is dit boek ontstaan.

Extra informatie

Binding

Taal

Schrijver