Gedaantewisselingen – P. Ovidius Naso

 49.95

Boek informatie:
Binding: Hardcover
Taal: nl
Beschikbaar: Nog niet verschenen
ISBN: 9789065542816

   Vergelijk
Artikelnummer: 9789065542816 Categorie:

Beschrijving

Het boek Gedaantewisselingen van P. Ovidius Naso is verschenen in 2014.

Gedaantewisselingen is het epos van de eeuwige verandering. Publius Ovidius Naso is samen met Horatius en Vergilius de meest gevierde van de Romeinse dichters. In zijn Gedaantewisselingen, de vertaling van de Metamorphoses, herdicht Ovidius bekende en onbekende klassieke verhalen en sagen die uitmonden in een gedaanteverandering, van chaos tot kosmos, van de schepping van de wereld tot de apotheose van Julius Caesar.

Tegelijk is het een thematische dans door alle denkbare literaire genres en subgenres, waardoor ook de dichterlijke vormgeving van het verhaal steeds gedaantewisselingen ondergaat. Een hoofdrol is weggelegd voor de Liefde, voor Amor of Cupido.

De Gedaantewisselingen van Ovidius is ook te lezen als een catalogus, een aaneenschakeling van meestal dramatisch verlopende liefdesgeschiedenissen.

De vertaler Ben Hijmans (1929-2008) heeft met een gelijkwaardig taalvermogen de 12.000 hexameters van Ovidius metrisch en op poëtische wijze vertaald: een werkelijk schitterend en lyrisch epos is het resultaat.

De uitgave is tweetalig, en voorzien van een uitvoerige inleiding op het hoofdthema van de Gedaantewisselingen: de liefde.

Extra informatie

Binding

Taal

Schrijver