Finch keert terug naar Jalna – Mazo de la Roche

 23.75

Boek informatie:
Binding: Paperback
Taal: nl
Beschikbaar: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, morgen in huis
ISBN: 9789031507870

   Vergelijk
Artikelnummer: 9789031507870 Categorie:

Beschrijving

Het boek Finch keert terug naar Jalna van Mazo de la Roche is verschenen in 2011.

Finch is een der jongste kleinzoons van de oude Adeline Whiteoak en het was daarom voor zijn ooms en oudere broers en zuster een bijzonder pijnlijke verrassing toen na het overlijden van de oude grootmoeder bleek dat juist Finch, de schooljongen met zijn buitenissige liefde voor muziek, haar grote fortuin had geërfd.
Door de soms onverholen blijken van jaloezie voelde hij zich sindsdien op het grote Canadese landgoed Jalna weinig meer op zijn gemak. Het grote fortuin bezwaart hem en hij wil zijn familieleden erin laten delen, wat de nodige misverstanden en verwikkelingen veroorzaakt. De zomer en winter naar zijn 21e verjaardag brengt hij met zijn twee ooms door op het oude Engelse landgoed van zijn tante Augusta. Hij wordt verliefd op zijn nichtje Sarah, een bekoorlijk, maar vreemd en teruggetrokken meisje, dat echter gaat trouwen is zijn beste vriend. Als ook zij hem ontnomen is, en hij zich eenzamer dan ooit voelt, gaat hij beseffen van hoeveel waarde het leven op een Jalna voor hem geweest is. Finchs terugkeer over Jalna is opnieuw een blijk dat hoe uiteenlopend en tegengesteld de karakters van de Whiteoaks ook zijn, zei een eenheid vormen in het besef thuis te horen op Jalna.
Een nieuwe boeiende roman in de kroniek van de familie Whiteoak op Jalna, die reeds zoveel duizenden lezers in haar ban heeft gehouden.

Extra informatie

Binding

Taal

Schrijver