Fataal weekend – Patricia Cornwell

 17.50

Boek informatie:
Binding: Paperback
Taal: nl
Beschikbaar: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, morgen in huis
ISBN: 9789021808444

   Vergelijk
Artikelnummer: 9789021808444 Categorie:

Beschrijving

Het boek Fataal weekend van Patricia Cornwell is verschenen in 2013.

PATRICIA CORNWELL: Fataal weekend
De Beste Thrillers Aller Tijden – 6

‘De doden zijn weerloos en de ontering van deze vrouw was nog maar net begonnen, net als bij de anderen was gebeurd. Ik wist dat het proces niet zou stoppen voordat Lori Petersen binnenstebuiten was gekeerd, voordat elke centimeter van haar lichaam gefotografeerd was, en voordat dat allemaal getoond was aan de deskundigen, de politie, de advocaten, de rechters en de juryleden. Mensen zouden hun gedachten hebben en zouden commentaar leveren op haar aantrekkelijke punten, of opmerkingen maken over het gebrek daaraan. Er zouden studentikoze grapjes en cynische opmerkingen gemaakt worden terwijl het slachtoffer, en niet de moordenaar, terechtstond. Ieder aspect van haar persoonlijkheid en van haar leven zou worden bestudeerd en beoordeeld, en dat betekende dat ze in een bepaald opzicht vernederd zou worden. Een gewelddadige dood is een publieke gebeurtenis en tegen dat facet van mijn beroep kwam mijn gevoel vaak in opstand. Ik deed altijd wat ik kon om de waardigheid van de slachtoffers te waarborgen. Maar nadat die persoon een ‘zaak’ was geworden, een bewijsstuk dat van hand tot hand werd doorgegeven, was er nog maar weinig dat ik kon doen. De privacy van het slachtoffer werd dan net zo grondig kapotgemaakt als zijn of haar leven.’

Met Fataal weekend brak Patricia Cornwell door als wegbereider van de pathologisch-anatomische thriller.

‘Cornwell excelleert als ze de menselijke geest ontrafelt.’
de Volkskrant

‘De meest succesvolle thrillerschrijfster aller tijden.’
Het Parool

‘Patricia Cornwell laat haar lezers op het puntje van hun stoel zitten.’
Veronica Magazine

‘Eenzame topklasse!’
Algemeen Dagblad

Patholoog-anatoom Kay Scarpetta probeert met geavanceerde technieken rechercheur Pete Marino te helpen een seriemoordenaar op te sporen. Maar iemand doet zijn uiterste best het onderzoek te saboteren en zo Scarpetta’s reputatie voor altijd te vernietigen.

www.lsamsterdam.nl
www.boekenwereld.com

Patricia Cornwell werkte ruim zes jaar bij de pathologisch-anatomische dienst in Virginia. Daarvoor was ze een vooraanstaand misdaadverslaggeefster. Ze woont in Richmond, Virginia. Haar thrillerserie over de vrouwelijke patholoog-anatoom Kay Scarpetta is onder meer bekroond met de Edgar Award en de Gold Dagger Award.

Voor meer informatie: www.patriciacornwell.com

Extra informatie

Binding

Taal

Schrijver