En de wind nam de droom mee – C. Kortlang

 15.00

Boek informatie:
Binding: Paperback
Taal: nl
Beschikbaar: 4-8 werkdagen
ISBN: 9789059741898

   Vergelijk
Artikelnummer: 9789059741898 Categorie:

Beschrijving

Het boek En de wind nam de droom mee van C. Kortlang is verschenen in 2011.

Cees Kortlang (1926, Harderwijk) werkt en woont als beeldend kunstenaar in Ermelo. En de wind nam de droom mee is zijn derde publicatie. In deze novelle ontmoeten Judith en Abraham elkaar weer op hun oude dag nadat het contact jarenlang is verbroken. Hij is haar eerste liefde en de vader van haar drie kinderen. Na de oorlog en de verschrikkingen die hij als jood heeft moeten doorstaan, vertrekt hij naar Amerika voor een nieuwe start. Judith blijft achter. Maar ondanks de afstand laten ze elkaar niet los.
In 2003 maakte Kortlang zijn schrijversdebuut met Balans, een autobiografisch getinte roman waarin hij op indringende wijze ingaat op thema’s als liefde, scheiding en eenzaamheid, met als dieptepunt de verdwijning van zijn dochter tijdens een vakantie in Venezuela. Een jaar later verscheen van zijn hand Balancerend over de richel, waarin hij speelt met thema’s als liefde, ontrouw en eenzaamheid.

Kortlang volgde een opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten Den Haag en de Ateliers Hayter in Parijs. Hij maakt etsen en doeken in olieverf.

Extra informatie

Binding

Taal

Schrijver