Een Karavaan Uit Perzië – De Bruijn

 19.50

Boek informatie:
Binding: Hardcover
Taal: nl
Beschikbaar: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, morgen in huis
ISBN: 9789054601470

   Vergelijk
Artikelnummer: 9789054601470 Categorie:

Beschrijving

Het boek Een Karavaan Uit Perzië van De Bruijn is verschenen in 2008.

De Perzische poëzie is een van de rijkste in de wereldliteratuur. In ruim duizend jaar heeft zij grote dichters voortgebracht als Ferdousi, Omar Chajjaam, Roemi, Saadi en Hafez. Hun werk is in veel talen nagevolgd en vertaald.
De eerste Perzische dichters leefden twee eeuwen nadat Perzië door de Arabieren was geïslamiseerd. Zij maakten zich los van de Arabische poëzie en schiepen nieuwe vormen en genres: naast lofdichten van hofdichters, verhalende poëzie over koningen, helden en beroemde liefdesparen uit voorislamitische tijd, korte liefdesgedichten (ghazals), kwatrijnen vol levenswijsheid en lange leerdichten met een schat aan verhalen. Al deze dichtvormen zijn ook gebruikt door de Perzische mystieke dichters aan wie de cultuur van de islam veel te danken heeft.

J.T.P. de Bruijn (1931) is emeritus hoogleraar Perzisch aan de Universiteit Leiden en publiceert vooral over de klassieke Perzische literatuur. Over zijn vertaling van Saadi’s Rozentuin (2 drukken) schreef De Volkskrant: ‘nuchter Nederlands, maar met poëtische precisie.´ 

‘Wie van poëzie houdt, moet het lezen. Wie zich dichter acht, moet het hebben.’ –  Kader Abdolah in De Volkskrant 

ISBN 978 90 5460 147 0

Extra informatie

Binding

Taal

Schrijver