Aanbieding!

Drie maanden gevangenis – E. Claes

 9.90

Boek informatie:
Binding: Paperback
Taal: nl
Beschikbaar: 3-6 werkdagen
ISBN: 9789063065461

   Vergelijk
Artikelnummer: 9789063065461 Categorie:

Beschrijving

Het boek Drie maanden gevangenis van E. Claes is verschenen in 2009.

Nooit eerder gepubliceerd
Diepste emoties van een gevangengenomen Claes

Met een inleiding van Prof. August Keersmaekers

4 september 1944: de Tweede Wereldoorlog is officieel voorbij. Maar niet voor iedereen. Voor velen begon toen hun persoonlijke oorlog. Zo ook voor Ernest Claes. Meer dan drie maanden zat hij onschuldig vast in de gevangenis van Sint-Gillis.

In deze bange en onzekere periode pent Ernest Claes zijn belevenissen neer. Eerst met korte aantekeningen in telegramstijl, want ‘het zou maar voor één dag zijn’. Maar al snel dringt de ernst van de situatie tot hem door. Hij vindt troost in lezen en schrijven en vindt er een uitlaatklep voor het web van geruchten waarin hij verstrikt raakt.

De dagboeken vormen het authentieke relaas van zijn diepste emoties: van weerzin tot berusting, van mildheid tot verbittering, van hoop tot ontgoocheling… Anders dan zijn literaire werken geven ze een ongezouten en heel gedetailleerd verslag van het grimmige klimaat van toen. De naakte waarheid over de willekeurige repressie die mensen tekenden voor het leven, laat ons ook vandaag niet onberoerd. Nooit eerder kreeg de lezer de kans zo diep door te dringen in de ziel van Claes.

ERNEST CLAES is een van de meest gelezen en vertaalde Vlaamse schrijvers. Drie maanden gevangenis werd nog nooit eerder gepubliceerd. De notities werden gevonden in een lade in het sterfhuis van zijn kleindochter Paula (1944 -+2002).

Extra informatie

Binding

Taal

Schrijver