De Zwarte Dood – P. Teigeler

 24.80

Boek informatie:
Binding: Paperback
Taal: nl
Beschikbaar: 4-8 werkdagen
ISBN: 9789052405612

   Vergelijk
Artikelnummer: 9789052405612 Categorie:

Beschrijving

Het boek De Zwarte Dood van P. Teigeler is verschenen in 2011.

paniek in de Antwerpse metro. Een harde knal, iedereen vlucht, een lijk blijft achter. De speurders Carpentier en Dewit krijgen het onderzoek toegewezen. Of wordt het hun in de maag gesplitst? De identiteit van de dode, een extreem rechtse advocaat, suggereert namelijk een politieke moord. De media ruiken een nieuw schandaal, de magistratuur is bang zich de vingers te branden en uiterst rechts marcheert en zwaait met vendels, ook binnen het politiekorps.

Via Felicien Tshilembe, voormalig lid van Mobutu’s geheime dienst, vinden de speurders de weg naar achtereenvolgens de diamantmijnen van Kasai en de grootste diamantroof aller tijden, door de nazi’s gepleegd in Antwerpen. Als ook Tshilembe op een gewelddadige manier de dood vindt, met in zijn hand een spuitbus vol pestbacillen, ziet Carpentier Belgie al in de verstikkende greep van de Zwarte dood.

Piet Teigeler (1936) lanceerde in 1995 het Antwerpse speurdersduo Carpentier en Dewit. Carpentier is een goedhartige mopperkont, Dewit is van Nederlandse afkomst en vastbestloten in Antwerpen carriere te maken. Met De zwarte Dood schreef Teigeler een nieuw goed gedocumenteerde thriller, vol humor, actie en vaart.

Uit de pers:
“De geur van God. Spanning gewaarborgd.'(Het laatste Nieuws)

“Een dode op Sint-Anneke is een vlotte misdaadroman met een scherpe kijk op Antwerpen en een knap psychologisch inzicht.” (Het Nieuwblad)

“Met De koningin van de Vogelenmarkt is dood! heeft Piet Teigeler weer een knap en meeslepend verhaal geschreven.” (De Morgen)

“Met Drie Dode Meesters lost Teigeler de belofte van goed misdaadboek in.” (Vrij Nederland)

“Piet Teigeler bereikt top politieromans.” (Haagse Courant)

Extra informatie

Binding

Taal

Schrijver