De Vergetenen – J.P. Van Der Zwaluw

 29.50

Boek informatie:
Binding: Paperback
Taal: nl
Beschikbaar: 4-8 werkdagen
ISBN: 9789051794403

   Vergelijk
Artikelnummer: 9789051794403 Categorie:

Beschrijving

Het boek De Vergetenen van J.P. Van Der Zwaluw is verschenen in 2011.

De Vergetenen
Mei 1945.
De statenloze Juan Rafa Perez heeft enkele jaren in Dachau, Mauthausen en Sachsenhausen doorgebracht waar hij martelingen en medische experimenten heeft doorstaan. Zijn naam staat op een van de dodenlijsten van de nazi’s, maar een ingeving van een Russische lotgenoot wendt een voortijdig einde af. Als hij uiteindelijk door de Geallieerde legers wordt bevrijd, is hij 27, vel over been en zwaar invalide, en wil hij maar ding: een dikke streep onder het verleden zetten en zo snel mogelijk samen met zijn verloofde de draad van een normaal leven oppakken.
In de eerste maanden lijkt dit goed te lukken, treft hij het geluk zelfs vaak aan zijn zijde. Maar heel geleidelijk, naarmate de chaos van het Europa in oorlog plaats maakt voor de orde van het Europa in wederopbouw, merkt hij dat twee van zijn kenmerken hem beletten zo’n nieuwe start te maken: zijn statenloosheid en zijn handicap. Het zal dan ook veel langer duren dan hij in zijn aanvankelijke optimisme dacht aleer de vrije samenleving waarvoor hij zo hard heeft gevochten en zo veel offers heeft gebracht, bereid is een plaats voor hem en zijn gezin in te ruimen.
Dit boek vertelt het waargebeurde verhaal van vluchtelingenkampen zoals die na de Tweede Wereldoorlog in onder meer Duitsland, Oostenrijk en Itali ijn verrezen, verteld door een man die ze vele jaren noodgedwongen van binnenuit heeft meegemaakt en geobserveerd.
Jean-Philippe van der Zwaluw (1963) studeerde staatkundige economie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hij werkte jarenlang als freelance journalist en publiceerde daarnaast Het Grote Geheim – een filosofische kijk op de geschiedenis.

Extra informatie

Binding

Taal

Schrijver