De reis –

 24.50

Boek informatie:
Binding: Hardcover
Taal: nl
Beschikbaar: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, morgen in huis
ISBN: 9789054601531

   Vergelijk
Artikelnummer: 9789054601531 Categorie:

Beschrijving

Het boek De reis van is verschenen in 2008.

In 1325 vetrok Ibn Battoeta (1304 – 1369) uit Tanger voor een pelgrimage naar Mekka. Achtentwintig jaar later keerde hij terug naar Marokko, waar hij met aanstekelijk genoegen zijn avonturen heeft vastgelegd in een levendig en voor die tijd ongewoon persoonlijk verslag.
Ibn Battoeta staat binnen en buiten de Arabische wereld bekend als een van de grootste en interessantste reizigers aller tijden. Hij bereisde, naast de Arabische wereld, Afrika, Turkije, de Russische steppen, India, eilanden in de Indische Oceaan en China.

Vertaler Richard van Leeuwen (1955) studeerde Arabisch in Amsterdam en Damascus, en Perzisch in Leiden. Hij promoveerde op een historisch onderzoek en publiceerde uitgebreid over De vertellingen van duizend-en-één nacht, waarvan hij een integrale vertaling verzorgde. Hij werkt aan de |Universiteit van Amsterdam. Voor zijn omvangrijke vertaalarbeid ontving hij in 2005 een prijs van het Fonds voor de Letteren.

De pers over De reis :
‘De grootste reiziger aller tijden.’ Vrij Nederland

‘Hoezo, twintigste-eeuwse reisboeken zijn ‘in’? Battoeta was pas een reiziger.’ Twentsche Courant

‘Wat een ongemeend boeiend boek is dit, want Battoeta was voor de duvel niet bang en hij had bovendien het bijzondere talent wat hij zag letterlijk en figuurlijk voor de eeuwigheid vast te leggen.’ Provinciale Zeeuwse Courant

Extra informatie

Binding

Taal