De Reis Naar Corsica – Filip Topol

 9.00

Boek informatie:
Binding: Paperback
Taal: nl
Beschikbaar: 2 werkdagen
ISBN: 9789078068228

   Vergelijk
Artikelnummer: 9789078068228 Categorie:

Beschrijving

Het boek De Reis Naar Corsica van Filip Topol is verschenen in 2008.

‘De reis naar Corsica’ is deel 5 in de serie Moldaviet, een reeks uit het Tsjechisch vertaalde korte verhalen en novellen. Deze novelle van de Tsjechische schrijver en singer/songwriter Filip Topol [1965] werd door het Tsjechisch Fonds voor de Literatuur in 1999 onderscheiden met de prijs voor het beste prozawerk van dat jaar.
Na een zware operatie onderneemt een jonge man een reis naar Italië. Zijn reisdoel is Corsica. Het is tevens een reis door zijn gedachtewereld, een zoektocht naar zichzelf. Terwijl hij bezig is uit een diep existentieel dal van drankmisbruik en een verloren liefde te klimmen, voert zijn tocht hem naar Milaan, Genua en Santa Margharita.
Onderwijl voert hij een voortdurende strijd met de demonen die hem constant teisteren en paart hij dit mentale gevecht aan zijn reisindrukken en ervaringen. In Santa Margharita komt het inzicht: ‘Heb ik nu die hele reis ondernomen om die algemeen geldende waarheid bevestigd te zien dat je als mens alleen op aarde bent?’ Corsica is niet langer het doel, het is Venetië dat de verlangde bevrijding en vreugde zal brengen.

Extra informatie

Binding

Taal

Schrijver