De Najaren – H. Zegerius

 16.00

Boek informatie:
Binding: Paperback
Taal: nl
Beschikbaar: 4-8 werkdagen
ISBN: 9789059740686

   Vergelijk
Artikelnummer: 9789059740686 Categorie:

Beschrijving

Het boek De Najaren van H. Zegerius is verschenen in 2011.

Harry Zegerius is geboren in 1939 te Amsterdam. Ondergedoken van 1942 tot 1945 in Hoofddorp. Opgedoken en opgegroeid in een ontwricht naoorlogs gezin. Als driejarige door de bezetter ter dood veroordeeld. Hij moest opgroeien, opgesloten in een voor hem wildvreemde omgeving, zonder zijn ouders en onder de constante dreiging om ontdekt te worden.

In zijn boek De najaren, een biografie van zijn leven, vertelt hij heel openhartig hoe het leven van, in, na de oorlog hem heeft gevormd. Hij beschrijft zijn kinderjaren, zijn angsten en indrukken, het moeten aanpassen en inpassen en de terugkeer in een naoorlogse periode van ontroering en ontreddering, zijn problemen met de onthechting, de opleiding tot juwelier, zijn professionele ontwikkeling en niet te vergeten zijn huwelijks- en gezinsleven.

Het boek is een indrukwekkende getuigenis, zeer leesbaar en openhartig geschreven. De lezer krijgt een scherp beeld van een ontheemd kind, dat al struikelend zijn weg moest zoeken. Zegerius’ levensverhaal zal de lezer niet onberoerd laten.

In 1980 kwam er een ommekeer in zijn leven, sindsdien woont hij met vrouw, kinderen en kleinkinderen in Monaco.

Extra informatie

Binding

Taal

Schrijver