De magie van Rome – A. Vreede

 18.99

Boek informatie:
Binding: Paperback
Taal: nl
Beschikbaar: 2 werkdagen
ISBN: 9789054292296

   Vergelijk
Artikelnummer: 9789054292296 Categorie:

Beschrijving

Het boek De magie van Rome van A. Vreede is verschenen in 2013.

Rome is de stad van Caesar en Caravaggio, van Borromini en Bruno. Van chaotisch verkeer, brede boulevards en intieme achterafstraatjes. Van protserige barok en ontroerende eenvoud.
Van Kerk en van corruptie, van politiek en dolce vita. Rome is voor velen een balsem voor de ziel en voor sommigen een liefde voor het leven. Auteur Andrea Vreede neemt de lezer mee op een reeks wandelingen in het voetspoor van bekende en minder bekende inwoners van Rome. Op een reis door de tijd in een stad waar iedere steen een verhaal vertelt.

Andrea Vreede (Amsterdam, 1962) vestigde zich in 1993 als archeoloog en tolk-vertaler Italiaans in Rome. Een aantal jaren reisde ze als gids voor het culturele toerisme heel Italië door. In 2002 belandde ze in de journalistiek als correspondente in Italië voor het NOS Journaal.

Vierde deel in een serie van NOS Correspondenten over hun stad.
Het eerste deel Waar is de Muur? van Margriet Brandsma verscheen april 2006 en werd binnen 1 week herdrukt (oplage 6.000 exemplaren). Het tweede deel Moskou is een gekkenhuis verscheen in november vorig jaar. Ook de belangstelling hiervoor was groot. Peter d’Hamecourt maakte een tournee langs talloze boekhandels en media.
Najaar 2007 verschijnen twee nieuwe delen: Thomas Loudon – Amman en Rop Zoutberg – Madrid

Extra informatie

Binding

Taal

Schrijver