De Juiste Keuze – L. Van Konijnenburg-Meijnster

 12.90

Boek informatie:
Binding: Paperback
Taal: nl
Beschikbaar: 4-8 werkdagen
ISBN: 9789051794625

   Vergelijk
Artikelnummer: 9789051794625 Categorie:

Beschrijving

Het boek De Juiste Keuze van L. Van Konijnenburg-Meijnster is verschenen in 2011.

De auteur van dit boek is geïnterviewd in het februarinummer 2008 van het blad Santé.

Over het boek: preventieve borst- en/of eierstokamputatie: ja of nee? Lenny van Konijnenburg-Meijnster blijkt draagster te zijn van het erfelijke BRCA (BReast CAncer) -1 gen, dat een verhoogd risico geeft op het krijgen van borst- en/of eierstokkanker. In dit boek beschrijft zij hoe zij aan het begin van haar onderzoek de stellige overtuiging heeft absoluut geen preventieve borstamputatie te ondergaan en hoe zij aan het eind van haar twee jaar durende onderzoek toch kiest voor een preventieve borstamputatie.

“De bedoeling van dit boekje is om vrouwen die te horen krijgen dat zij draagster zijn van het BRCA-1 of het BRCA-2 gen, een beetje op weg te helpen om wijs te kunnen worden uit de wirwar van verschillende meningen van doktoren om de voor hen zo belangrijke vraag te kunnen beantwoorden: preventieve borstamputatie. Ja of nee?

Je denkt dat de wereld vergaat en dat je toekomst heel onzeker zal zijn als je het nieuws te horen krijgt dat je draagster van het BRCA-1 of BRCA-2 gen bent. Gelukkig hoeft dit niet zo te zijn. Integendeel, durf ik zelfs te zeggen!”

Dit boek is een informatiebron voor iedereen die op een dag in zijn of haar omgeving te maken krijgt met erfelijke borst- en/of eierstokkanker.

Extra informatie

Binding

Taal

Schrijver