De Glorie Van Het Recht – Jan Leijten

 22.50

Boek informatie:
Binding: Paperback
Taal: nl
Beschikbaar: 2 werkdagen
ISBN: 9789050189118

   Vergelijk
Artikelnummer: 9789050189118 Categorie:

Beschrijving

Het boek De Glorie Van Het Recht van Jan Leijten is verschenen in 2008.

Een betrokken waarnemer, een lucide jurist,een literaire rechtsfilosoof, eenrechtsprekend literator: Jan Leijten is hetallemaal. De glorie van het recht bevat hetbeste uit zijn eerder verschenen publicaties,aangevuld met nieuwe beschouwingen.

De glorie van het recht is, zoals al wat zichop aarde voordoet, natuurlijk maar zeerbetrekkelijk. Het recht, hoe belangrijk ook,is maar een onderdeel van ons bestaan. Erzijn vele andere onderdelen. Liefde kentgeen wetten, zei eens een dichter en, helaas,we kunnen dat ook omdraaien: wettenkennen geen liefde. Niet alleen het woordkomt er niet in voor, maar ook hetverschijnsel niet. Daarom heeft Jan Leijtenhet altijd nodig gevonden ook die andereonderdelen van het leven te leren kennen.

De verhalen, essays en beschouwingen indit boek handelen dan ook zeker nietuitsluitend over recht en rechtspraak.Politiek, literatuur, het alledaagse leven,ouderdom en liefde, ze komen allemaalvoorbij. In volstrekt eigen stijl behandeltJan Leijten tal van onderwerpen, beschrijfthij zijn veelal markante voorkeuren, envonnist wat in zijn ogen verwerpelijk is.

Extra informatie

Binding

Taal

Schrijver