De Geest Van Stotijn En Andere Muziekverhalen – P. Oostenrijk

 14.00

Boek informatie:
Binding: Paperback
Taal: nl
Beschikbaar: 4-8 werkdagen
ISBN: 9789051793055

   Vergelijk
Artikelnummer: 9789051793055 Categorie:

Beschrijving

Het boek De Geest Van Stotijn En Andere Muziekverhalen van P. Oostenrijk is verschenen in 2013.

Het Eindhovens Dagblad naar aanleiding van een optreden van Pauline Oostenrijk op 8 maart 2009 in Kasteel Geldrop: “(…) Met drie precies op de juiste toon voorgedragen verhalen uit de bundel ‘De geest van Stotijn en andere muziekverhalen’ creëerde ze een sfeer van ontspannen saamhorigheid. De luisteraars hingen aan haar lippen, vanwege haar voordracht, maar ook vanwege de plezierige inhoud van de zelf beleefde verhalen.”

Pauline Oostenrijk, de meest spraakmakende hoboïste van ons land, zal ook deze maand op diverse concertpodia staan met het verhaalconcert ‘De geest van Stotijn’. In haar boek ‘De geest van Stotijn en andere muziekverhalen’ voegt Pauline haar ervaringen als musicus, haar heldere waarnemingen en haar rijke fantasie op een geheel eigen wijze samen tot wonderlijke, ontroerende en soms hilarische vertellingen. Daarmee is het een knipoog naar de autobiografie.

“Nog nooit had ze de sonate zo snel uitgevoerd. In paniekerige salvo”s glibberden de noten onder haar vingers vandaan. Zodra de slotnoot was uitgeklonken struikelde ze met een rood hoofd naar achteren, waar ze tegen de zangeres opbotste, die al met de partituur in de hand klaarstond voor het volgende programma-onderdeel. “Wacht even hoor. Even wat water drinken,” kuchte Joyce en dook het toilet in. Daar bleef ze zo lang mogelijk zitten.”

De winnares van de Nederlandse Muziek Prijs 1999 – de hoogste staatsonderscheiding op het gebied van de klassieke muziek – is actief als soliste, solohoboïst van het Residentie Orkest, kamermusicus en docent aan de conservatoria van Amsterdam en Den Haag. Ze maakte een aanzienlijk aantal cd’s. Zie www.paulineoostenrijk.com voor meer informatie en een uitgebreide concertagenda.

Extra informatie

Binding

Taal

Schrijver