De Drie Van Breda – T. Mink

 14.50

Boek informatie:
Binding: Paperback
Taal: nl
Beschikbaar: 4-8 werkdagen
ISBN: 9789059740785

   Vergelijk
Artikelnummer: 9789059740785 Categorie:

Beschrijving

Het boek De Drie Van Breda van T. Mink is verschenen in 2011.

Op zondag 20 december 2009 werd om 20:15 uur op Nederland 2 de laatste aflevering van de NPS serie De Oorlog uitgezonden. In deze laatste aflevering wordt o.a. Ton Mink, schrijver van De Drie van Breda geïnterviewd over zijn ervaringen met oorlogsmisdadigers in zijn tijd als gevangenisbewaarder.

“De Drie van Breda staat in het teken van de ‘vrijlating’ van historische feiten, achtergronden en ervaringen rond een viertal oorlogsmisdadigers. De publieke opinie, de beslissingen van rechters en van de regering, alles had direct weerslag op hun dagelijkse belevingen. Belevingen die ik als gevangenisbewaarder met hen heb gedeeld of van hen heb waargenomen.

Ik stond er midden tussenin, keek ernaar en leefde erin mee. Ik besef dat ik met dit verslag van mijn ervaringen mogelijk gebeurtenissen prijsgeef die pijnlijk zijn voor hen die in de oorlog veel leed is berokkend. Mijn bedoeling is niet om hen te kwetsen. Mogelijk kan mijn schrijven enig inzicht geven in de manier waarop mensen in de gevangenis van hun vrijheid worden beroofd. Inzicht geven in de beweegredenen en de karakters van de Drie van Breda.

Misschien dat hun gevangenschap uiteindelijke slechts historische waarde krijgt, ontdaan van alle emoties. Wat wel tijdloos mag en moet zijn, is de verantwoording van daden en keuzes. Laten we nooit vergeten hoe snel er foutieve en verkeerde keuze gemaakt kunnen worden en wat de gevolgen daarvan zijn.”

Ton Mink, gevangenisbewaarder en auteur van dit boek

Extra informatie

Binding

Taal

Schrijver