Cirkels – E. Verbeek

 14.50

Boek informatie:
Binding: Paperback
Taal: nl
Beschikbaar: 4-8 werkdagen
ISBN: 9789051793000

   Vergelijk
Artikelnummer: 9789051793000 Categorie:

Beschrijving

Het boek Cirkels van E. Verbeek is verschenen in 2011.

Stel, je zit met je partner een drankje te drinken aan een bar in een gezellige gelegenheid. Aan diezelfde bar zit een zwaar opgemaakte jonge vrouw luidruchtig te discussiëren. Het gesprek met je partner wordt overstemd door haar agressieve wijze van praten. Je vraagt je af of het niet wat rustiger kan. Haar aandachttrekkend gedrag begint je te irriteren en je besluit met partner en glas ergens anders te gaan zitten. Dit ontgaat de vrouw in kwestie niet en je ziet tot je verbijstering dat ze je achterna komt.

“Zo,” vraagt ze op voor iedereen hoorbare toon, “meneer vindt me te min?” Brutaalweg strijkt ze aan je tafeltje neer en begint de knopen van haar bloes los te maken, terwijl je toch heel zeker weet dat je niet in een striptent beland bent. Dan heb je te maken met een straalbezopen snol of… misschien is ze manisch depressief.

Cirkels gaat over manische depressie, een psychische aandoening, die niet alleen voor de patiënt tragische gevolgen kan hebben, maar ook op de omgeving een enorme impact heeft. De hoofdpersoon van Cirkels moet met lede ogen aanzien hoe haar zus steeds weer in de greep van manische depressiviteit komt. De ziekte van haar zus beheerst het leven van de hoofdpersoon en haar familie.

Extra informatie

Binding

Taal

Schrijver