Campus Stellae – E. Dyckhoff

 15.00

Boek informatie:
Binding: Paperback
Taal: nl
Beschikbaar: 4-8 werkdagen
ISBN: 9789051794342

   Vergelijk
Artikelnummer: 9789051794342 Categorie:

Beschrijving

Het boek Campus Stellae van E. Dyckhoff is verschenen in 2011.

Campus Stellae
Thomas zwerft per fiets door Frankrijk, nadat zijn partner hem in de steek liet en uit zijn leven verdween. Een geheimzinninge ontmoeting met een aantrekkelijke jounaliste is het begin van een aantal verwikkelingen, waarbij hij de dood in de ogen ziet.
Door een speling van het lot en de muziek van Monteverdi worden de journaliste en Thomas’ verloren liefde bevriend met elkaar. De strijd tussen tijdens een tocht over de Spaanse hoogvlakte onderweg naar Santiago de Compostela. Onderwijl riskeert de eenzame Thomas alles om zichzelf terug te vinden tijdens een pilgrimage naar de campus stellae waar volgens de overlevering het lichaam van de apostel Jacobus ooit aanspoelde.
Een verhaal over drie mensen die vanuit hun historisch besef en hun liefde voor muziek, zichzelf en de ander vragen stellen over de essentie van het menselijk bestaan.
De pelgrimstocht van drie individuen als metafoor voor de eeuwige zoektocht van de nietige mens naar de oorsprong der dingen.
Erik Dyekhoff (Deurne bij Antwerpen, 1942) studeerde medicijnen aan de Rijksuniversiteit te Gent en specialiseerde zieb in de psychiatrie an de Radbond Universiteit te Nijmegen. Al vroeg intereseerde bij zich voor het schrijven. Onder andere van gedichten en verhalen in studenemijdbriften. Hij publieerde op zijn eigen vakgdied. Hij was rele jaren verbonden aan Excerpta Media (Elserier) als redacteur.

Extra informatie

Binding

Taal

Schrijver