Calendarium poeticum – Frans Hoppenbrouwers

 24.54

Boek informatie:
Binding: Paperback
Taal: nl
Beschikbaar: Nog niet verschenen
ISBN: 9789061686491

   Vergelijk
Artikelnummer: 9789061686491 Categorie:

Beschrijving

Het boek Calendarium poeticum van Frans Hoppenbrouwers is verschenen in 9999.

Het Calendarium van Frans Hoppenbrouwers is een gang door het jaar. Aan de hand van sonnetten voert de dichter ons van dag tot dag mee naar zijn innerlijke wereld, zijn twijfel en zijn zekerheden. Uitgaand van uiterlijke, direct herkenbare beelden, geënt op het seizoen, het weer, de kerkelijke vierdag, de burgerlijke gedenkdag, de folklore enzovoort, weet hij de lezer mee te nemen naar de diepere lagen van het dagelijkse leven.
Goed beschouwd is het Calendarium één groot gedicht, onderverdeeld in 366 sonnetten. Elk etmaal krijgt evenveel aandacht, omdat een miezerige donderdagmiddag evenzeer bestaansrecht heeft als een heldere zondagmorgen, omdat het zeuren van de winter niet minder sprekend is dan het jubelen van de zomer.
Het Calendarium is ook en vooral het eerlijke relaas van een vijfjarige periode uit het leven van een dichter die ogen en oren openhoudt. Het is een indrukwekkend bouwwerk, waaraan steen voor steen met zorg vorm is gegeven, zodat er een ruimte is ontstaan waarin men zich thuis kan voelen. Naar lijf en ziel.

Extra informatie

Binding

Taal

Schrijver