Aanbieding!

Briefjes Op De Keukentafel – Alice Kuipers-Bos

 5.00

Boek informatie:
Binding: Hardcover
Taal: nl
Beschikbaar: 3-6 werkdagen
ISBN: 9789045800202

   Vergelijk
Artikelnummer: 9789045800202 Categorie:

Beschrijving

Het boek Briefjes Op De Keukentafel van Alice Kuipers-Bos is verschenen in 2008.

Briefjes op de keukentafel bevat weinig woorden, maar zegt des te meer.
De vijftienjarige Claire is druk met school, vriendinnen, babysitten en een nieuw vriendje. Haar moeder is gynaecoloog en draait vaak overuren in het ziekenhuis. Het is dan ook geen wonder dat moeder en dochter elkaar weinig zien. Daardoor verloopt hun communicatie voornamelijk via briefjes op de keukentafel. In eerste instantie gaan die over alledaagse dingen: ‘Lieverd, kun jij nog wat appels halen? En ene Michael heeft voor je gebeld.’
En: ‘Mam, je bent alweer mijn zakgeld vergeten!!!’

Maar langzaam veranderen de briefjes van toon, en blijkt dat de moeder ernstig ziek is. Wat volgt is een aangrijpend verhaal over ziekte en afscheid, dat alle generaties in het hart zal treffen.
‘Heel erg ontroerend en origineel’ Joanne Harris

Alice Kuipers is geboren in Londen (1979). Zij studeerde in Manchester en verhuisde in 2003 naar Canada, waar ze nu nog steeds woont. Briefjes op de keukentafel is haar eerste roman.
Christine Elion (1970) studeerde Vertaalwetenschappen in Amsterdam. Eerder vertaalde zij werk van Nora Ephron en Fay Weldon. Zij werkt behalve als vertaler, ook als copywriter en simultaantolk.

Extra informatie

Binding

Taal

Schrijver