Aanbieding!

Azijn Voor De Miljardair – Benjamin Wallace

 6.90

Boek informatie:
Binding: Other Formats
Taal: nl
Beschikbaar: 3-6 werkdagen
ISBN: 9789035132726

   Vergelijk
Artikelnummer: 9789035132726 Categorie:

Beschrijving

Het boek Azijn Voor De Miljardair van Benjamin Wallace is verschenen in 2008.

In 1985 werd in veilinghuis Christie’s voor maar liefst 156.000 dollar een fles Château Lafite Bordeaux uit 1787 verkocht. De familie Forbes telde dit enorme bedrag neer. Waarom zou iemand zoveel geld voor een fles wijn overhebben? De kostbare Château Lafite Bordeaux zou ooit in handen zijn geweest van niemand minder dan de Amerikaanse president Thomas Jefferson. Hardy Rodenstock, een Duitse wijnverzamelaar, ontdekte de fles, maar wilde echter niet onthullen waar hij de wijn precies had gevonden. Belazerde hij de boel? Het gerucht van een zwendel werd in de wereld gebracht. Zodoende kwamen er twee kampen tegenover elkaar te staan; degenen die bij hoog en laag bleven beweren dat de fles wijn authentiek was, en degenen die Rodenstock wilden ontmaskeren. Het duurde meer dan twintig jaar voordat de waarheid boven tafel kwam. In Azijn voor de Miljardair volgt Benjamin Wallace deze zoektocht op de voet, en biedt de lezer tegelijkertijd een meeslepende geschiedenis van wijn aan. Azijn voor de miljardair is het
spannende, humoristische relaas van wat waarschijnlijk de meest uitgebreide zwendel is sinds de zogenaamde dagboeken van Hitler. Het is tevens het debuut van een opvallend krachtige, nieuwe stem binnen de non-fictie.

Benjamin Wallace schreef voor de Amerikaanse bladen GQ, Food & Wine. Ook was hij hoofdredacteur van de Philadelphia. Hij woont en werkt in Brooklyn.

Extra informatie

Binding

Taal

Schrijver