Aanbieding!

Anna, Hanna En Johanna – Marianne Fredriksson

 5.00

Boek informatie:
Binding: Voordeeleditie
Taal: nl
Beschikbaar: 3-6 werkdagen
ISBN: 9789044512519

   Vergelijk
Artikelnummer: 9789044512519 Categorie:

Beschrijving

Het boek Anna, Hanna En Johanna van Marianne Fredriksson is verschenen in 2008.

Anna begreep wel dat ze kindelijke verwachtingen had. Maar- het hielp niet, zodra ze -eraan toe gaf gleden haar gedachten weg: nog één keer echt contact en misschien een antwoord op een van de vragen waarvan ik nooit gelegenheid heb gehad ze te stellen. Maar- toen ze na ruim vijf uur de pakeerplaats van het verpleeghuis opreed, had ze geaccepteerd dat haar moeder haar ook deze keer niet zou herkennen.
Toch moest ze de vragen stellen.
Ik doe het voor mezelf, dacht ze. Voor mijn moeder maakt het niet uit waar ik over praat. Maar daarin had ze ongelijk. Johanna begreep de, woorden niet maar stond wel open voor haar dochters pijn en haar eigen machteloosheid. Ze wist niet meer- dat het haar taak was om het kind te troosten dat altijd al onmogelijke vragen had gesteld. Maar- dat verlangen bestond nog wel en ook het schuldgevoel over- haar ontoereikenheid.
Ze wilde vluchten in de stilte, sloot haar- ogen. Het lukte niet,- haar- hart bonkte en achter haar oogleden was de duisternis rood en pijnlijk. Ze begon te huilen. Anna probeerde haar te troosten, stil maar, stil maar, droogde haar moeders tranen af en schaamde zich.
Maar Johanna’s vertwijfeling viel niet te stuiten.

Extra informatie

Binding

Taal

Schrijver